Årboken Dansk Kunst

Charlottenborg Udstillingsbygning
Den Gyldne

Årboken Dansk Kunst 1998

av Bent Irve

En god untagelse er Den Gyldne, som helt tydelig tager det nordiske samarbejde alvorlig. Representanter for alle de nordiske lande sås i salene på Charlottenborg. Og det er ikke skrømt. Nogle av utstillingens tunge indsatser var signert af dem.

Et eksempel er det "Alter" som den norske andengangsgæst Allan Christensen viste på reposen. En tømmerflåtestor flade forsynet med seks store røde bærebjelker, der ligner forstørrede fuglenæb. Midt på flaten et sært sidde/liggemøbel, der minder om et gevir. Et forunderlig værk.


Foto: Karsten Weirup


Den Gyldne er en kunstnersammenslutning af nettopp den størrelse, alder og status, der ofte må avlevere talenter til andre. Derfor er det godt at se, at den har sans for tilvækst og fornyelse. Gæstelisten til årets udstilling var omfattende og respektindgydende.
Fint var det at møde den fremragende Roy Friberg fra Sverige. Hans suggestive interiørbilleder hørte til det spænnende på udstillingen, men også et par danskere som grafikeren Lars Grenaae, der på fængslende vis manipulerer med billeder fra reklametryksager i sine kombinerede træsnit/serigrafier, og billedhuggeren Thomas Chr. Birch Kadziolla, hvis fem monumentale granithoveder udgjorde et kernepunkt på udstillingen, et gode tilskud til sammenhængen.

Så længe Den Gyldne formår at fiske så udbytterigt i den nordiske kunsts talentmasse, skal den nok klare skærene.[

til utstilling
til omtaler
til toppen

 

 
 

 

[arbeider]   [essay]   [omtaler]   [utstillinger]   [performance]   [info]   [lenker]   [home]   [e-mail]

2001-2006 © Allan Christensen
WebDesign: DigiForm
e-mail